Jaunas norādes Imulas un Zirgu takā

31.10.2019

20191114_150729.jpg Pateicoties projekta "Informācijas un vides pieejamība Abavas senlejā" finansējumam tapušas jaunas norādes. Tās veidotas no koka, bet uzraksti ir uz koši zaļa fona, lai gājēji var labi saskatīt jau no attāluma. Norādes izvietotas Imulas takā no Vītiņiem līdz Romacēm, Buses pilskalna apkārtnē un Zirgu takā no Sabiles līdz Zviedru cepurei.

Lai saprastu, kurp jāiet un vieglāk atrastu taku uz Vecajiem ozolājiem, pie Mācītājmuižas informācijas stenda ir izvietota takas shēma. 

Savukārt Buses pilskalna apkārtnē pie viena no tiltiņiem tagad ir informācija, kā aiziet līdz Matkules Staburagam jeb Kauķa kalnam.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

"Vide un mēs" par saimniekošanas ĪADT un par atkritumu poligoniem.

15.10.2019

20191013_171843.jpgIznācis laikrakstu "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", "Staburags" un "Bauskas Dzīve" ikmēneša pielikums "Vide un mēs". Lasiet interviju ar Gitu Strodi- Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamenta vadītāju par saimniekošanu īpaši aizsargājamās dabas teritorojās. Otra laikraksta tēma - par atkritumu poligoniem reģionos.

Pielikums "Vide un mēs" lejupielādei un lasīšanai ir šeit.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Uzsākts projekts "Dabā mācos, daru, dalos"

01.10.2019

logo_lvaf.jpg

Biedrība “Abavas ielejas attīstības centrs” pateicoties Latvijas vides aizsardzības fonda finansējumam uzsākusi projektu “Dabā mācos, daru, dalos”.

Projekta mērķis ir veidot jauniešu izpratni par videi draudzīgu rīcību un veicināt vides apziņas veidošanos izmantojot mūsdienīgas apmācību metodes – mācoties dabā, praktiski darot un daloties ar zināšanām ar vienaudžiem.

Projekta pasākumi notiks dabas parku “Abavas senleja” aptverošo un pieguļošo pašvaldību skolās - Kandavas, Talsu, Kuldīgas, Tukuma novados. Projektā aicināti piedalīties pamatskolu 8.-9.klašu audzēkņi.

Pēc projekta ekspertu – vides gidu viesošanās katrā no skolām un iepazīšanās ar audzēkņiem interaktīvā nodarbībā, katra klase saņems mājas darba. Tā uzdevumi ietver savu ikdienas paradumu izvērtēšanu, kā arī veicina paradumu maiņu par labu dabas resursu saudzīgākai izmantošanai.

Aktīvākās klašu komandas decembra sākumā tiksies noslēguma pasākumā dabas parka “Abavas senleja” kādā no tā gleznainajām vietām, lai dalītos pieredzē par paveikto un mācītos viens no otra.

Projektu “Dabā mācos, daru, dalos” finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Projekta vadītāja Iveta Piese

" Vide un Mēs" par sēnēm un riepām

17.09.2019

20190824_123805.jpgIznācis laikrakstu "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", "Staburags"un "Bauskas Dzīve"  un biedrības "Abavas ielejas attīstības centrs" kopīgi veidotais pielikums "Vide un Mēs". Kopā ar ekspertiem dabā. Lai riepas nekrājas kalniem.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Iznāks avīzes pielikums "Vide un mēs"

16.09.2019

Biedrība "Abavas ielejas attīstības centrs" saņēmusi Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu projekta "Vide un mēs" realizācijai. 

Līdz gala nogalei paredzēts sagatavot un izdot trīs avīžu “Bauskas Dzīve”, “Staburags”, “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” ikmēneša pielikumus “Vide un Mēs” par atbildīgu dzīvesveidu, vides resursu ilgtspējīgu izmantošanu un dabas vērtību saglabāšanas nepieciešamību. 

Pirmais drukātais avīzes pielikums pie lasītājiem dosies 17.septembrī. To saņems bez maksas laikrakstu “Bauskas Dzīve”, “Staburags”, “Neatkarīgās Tukuma Ziņas” lasītāji. Pielikumu varēs lasīt arī interneta vidē mājas lapās www.ntz.lv , www.staburags.lv , www.bauskasdzive.lv un www.senleja.lv .

Katra pielikuma sagatavošanā piedalīsies trīs reģionālo laikrakstu autori, lai avīzes pielikums sniegtu salīdzinošu ieskatu problēmu risināšanas metodēs, situācijas atspoguļojumā un viedokļu dažādībā. 

Abavas senlejas ceļotāju diena

24.08.2019 10:00 - 23:55 kur : ČUŽU purva taka un sēravoti, dabas taka

pienene.jpgEjam, laivojam, paliekam dabā kopā ar vides ekspertiem un zinošiem vietējiem cilvēkiem, lai iepazītu, izjustu un izbaudītu dabas parka "Abavas senleja" burvību no rīta līdz vakaram.

printēt

Dabas aizsardzības pārvalde īpašā pasākumā Kandavā stāstīs par svešzemju sugām Latvijas dabā

18.01.2019 15:00 kur : Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība

fb180110_zp_kandava_kra.jpgDabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) Kurzemes reģionālā administrācija sadarbībā ar biedrību “Abavas ielejas attīstības centrs” Kandavā piektdien, 18. janvārī plkst. 15.00 aicina ikvienu interesentu uz  izzinošu  pasākumu “Par svešiniekiem Latvijas dabā un vai tie mūs apdraud?”. Pasākums notiks Kandavā, biedrības “Abavas ielejas attīstības centrs”  telpās, Kūrorta ielā 1b.

“Nereti esam dzirdējuši “briesmu stāstus” par invazīvajām vai agresīvajām sugām kā Sosnovska latvānis, krokainā roze, signālvēzis vai Spānijas kailgliemezis. Pasākumā kopā ar pieredzējušiem dabas ekspertiem – botāniķi Agnesi Priedi un zoologu Vilni Skuju – skaidrosim, kā tie nokļūst Latvijas dabā, arī mūsu dārzos, un ko varam darīt, lai neveicinātu Latvijas dabas noplicināšanos,” stāsta pasākuma organizatore, Pārvaldes dabas izglītības centra “Slītere” vadītāja Ērika Kļaviņa.

Lasīt visu ziņu
back to top