Ar mīlestību pret dabu

09.08.2013

2013_08_06_1153.jpgDabas parkā „Abavas senleja” patreiz tiek realizēts projekts „Biotopu aizsardzības pasākumi Abavas senlejas dabas takās”, kurš guvis atbalstu Latvijas Vides aizsardzības fonda projektu konkursā vadlīnijā „Dabas un bioloģiskās daudzveidības aizsardzība, t.sk. dabas kapitāla izpratnē”.

Projekts paredzēts kā vienreizējs pasākums, lai attīrītu esošās Abavas senlejas dabas parka Ozolāju, Imulas un Mīlestības takas no kritušajiem kokiem, krūmiem un iezīmētu jaunu taku maršrutu vietās, kur radušies nogruvumi, izveidotu pakāpienus stāvās nogāzēs un ierīkotu tiltiņus pār gravām, mitrājiem un Imulas upi, marķējot taku maršrutu un tā mazinot antropoloģisko ietekmi uz Abavas senlejas taku apkārtni un veicinot vērtīgu biotopu saglabāšanu.

Projekta īstenošanu veic paši biedrības „Abavas ielejas attīstības centrs” biedri sadarbībā ar zemju īpašniekiem. Projekta sagatavošanas laikā noslēgtas vienošanās ar desmit zemju īpašniekiem, kuri izteikuši un apliecinājuši vēlmi piedalīties taku atjaunošanas darbos, atļaujot to maršrutu veidot caur saviem īpašumiem un nākotnē piedalīties maršrutu uzturēšanā savu iespēju robežās.

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Iepazīsti kaimiņus

21.06.2013

2013_06_20_0892_1.jpgVakar, 20.jūnijā biedrības ” Abavas ielejas attīstības centrs” biedriem un darbiniekiem bija lieliska iespēja iepazīties ar citu dabas parku, kas arī ir Talsu novadā – Talsu pauguraines dabas parks. Teritorijas zemju īpašnieki apvienojušies biedrībā un kopīgi realizē projektus, kas nozīmīgi visiem iedzīvotajiem. Redzējām pastaigu un aktīvās atpūtas vietu ” Rīti”, celiņus un bērnu laukumiņus daudzdzīvokļu māju pagalmā un iepazināmies ar ” Talsu pirtiņas”  piedāvājumu.

Darba grupās tika izstrādāta biedrības stratēģija un konkrētu pasākumu plāns, lai veicinātu iedzīvotāju sadarbību, teritorijas atpazīstamību visā pasaulē. Bija patiesi daudz vērtīgu ideju, kuras iespējams realizēt arī Abavas senlejā.

Nākamā tikšanās paredzēta 8.jūlijā Abavas senlejas dabas parkā, kad Talsu pauguraines atbalsta biedrība iepazīsies ar mūsu biedrības veikumu.

Laipni lūgti visi biedri un atbalstītāji!2013-06-20-0889 2013-06-20-0892 2013-06-20-0895 2013-06-20-0897

Pasākums ir projekta „Efektīva līdzdalība zaļākam novadam” daļa un tiek finansēta no Eiropas Sociālā fonda 1.5.2.2.2.apakšaktivitātes „Nevalstisko organizāciju administratīvās kapacitātes stiprināšana” līdzekļiem

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Sabilē - 1. maijā tradīcija ar vides gidu Māri Lāci

29.04.2013

maris_lacis_vides_gids.jpgRādās, ka pavasaris tomēr būs, kaut iztālēm jau bija pirmie mamuti manīti.

Rādās, ka tūristi arī tomēr šogad būs, jo iztālēm pirmie jau redzēti.
Tamdēļ ar steigM_üris L_ücis - vides gidsu jāpošas pirmo vērošanai un otro sagaidīšanai.

Lai gan ziema šogad nedaudz ievilkusies, tomēr jūtamas pirmās pavasara vēsmas, kas nozīmē, ka jau pavisam drīz sāksies jaunā tūrisma sezona.

Lai tūristiem palīdzētu atklāt vēl neredzētas vietas, Sabilē tūrisma sezonu, kā nu jau par tradīciju iegājies, sāksim 1.maijā ar neiztrūkstošo pārgājienu visiem ietgribētājiem.
Pārgājienā vedīs īpašais tūristu vadātājs – vides gids Māris un šī pavasara izgājiena tēma būs: ,,Ar ko gan iesākas Abava?” Pārgājiena laikā paviesosimies pie Līkā Krodzinieka, atklāsim ūdens rašanās noslēpumu un nepalaidīsim garām neievērotu neko, kas vērošanas cienīgs.

Pulcēšanās 1.maijā pulksten 11:00 pie Sabiles Tūrisma informācijas centra. Vēlamais dreskods – tūrists. Pārgājiena garums – apmēram, 4 kilometri, piedalīšanās: bez maksas.

Visiem tūristiem par prieku sagaidāms arī kāds konkursiņš par līdzpaņemto vispavasarīgāko tūrisma inventāru, tāpēc pārgājienam gatavosimies ar īpašu rūpību, labu garastāvokli un smaidu!

Visi kam patīk tūrisms, Sabile un pavasaris tiek aicināti uz Sabiles tūrisma sezonas atklāšanu, izziniet Sabili jaunajā tūrisma sezonā!

Brīvprātīgais darbs

03.04.2013

Ja esi bez darba vai studē, ja esi līdz 24 gadus jauns vai jauna, ja esi Abavas senlejas patriots, ja gribi apgūt jaunu pieredzi, ja vēlies šo ieleju veidot skaistāku un pievilcīgāku tūristiem- piesakies brīvprātīgajam darbam!

Biedrība ” Abavas ielejas attīstības centrs”  sadarbībā ar Nodarbinātības Valsts aģentūru aicina jauniešus- bezdarbniekus piedalīties biedrības darbā kā brīvprātīgajiem.  Ko iegūsi? Sešu mēnešu darba pieredzi, atsauksmes un labas rekomendācijas un ikmēneša stipendiju 40-60 Ls apmērā.

Vairāk informācijas pa tel.28396830.

Patreiz darbu jau ir uzsākuši 5 jaunieši – teritoriju uzraugi un reportiere.

Atjaunosim Imulas takas

24.01.2013

atjaunojam_imulas_takas.jpgIdeja par taku atjaunošanu gar Imulas upi ir gandrīz katra matkulnieka sirdī. Pirms desmit gadiem domubiedru grupā tika izstaigāti abi upes krasti no ietekas Abavā līdz Buses pilskalnam. Toreiz dabā tika iezīmēts maršruts, kurš patiesi ir ” dzīvs” arī šodien, tikai vētras ir sagāzušas kokus tajā, ir radies kāds jauns nogruvums. Tie, kas tur vienreiz bijuši vēl joprojām glabā atmiņas par neizmirstamajām sajūtām, par dabas skatiem, stāvajām kraujām un vizuļojošajiem upes līkumiem, bebru dambjiem, sastapšanos ar stirnu vai lapsu, par vizbulītēm pavasarī un zelta lapām rudenī ….

Biedrība ” Abavas ielejas attīstības centrs”  šogad iecerējusi taku maršrutu atjaunot, uzlabot un iezīmēt dabā ar norādēm un stendiem.

Bet ko darīt ziemā? Ziema ir pats labākais laiks aizbraukt līdz Buses pilskalnam un izbaudīt dabas skaistumu, jo tagad nav lapu un skatam atklājas tādas lietas, ko vasarā nekad neredzēsi!

Un vēl- visinteresantākais ir pārgājiens pa aizsalušo Amulas vai Imulas upi. Ja ir tāda iespēja, tā jāizmanto!


back to top